| by admiral | No comments

Izdelava spletnih strani cenik

Glede na to, da izdelava spletnih strani postaja vse bolj pogosta stvar, bi si mislili, da bi bilo enostavno odgovoriti na vprašanje, koliko stane izdelava spletne strani. Izkazalo se je, da je ceno zelo težko določiti.

Cena vsake spletne strani je individualna. Odvisna je od številnih dejavnikov. Da bi bolje razumeli, kaj lahko pričakujete, vam bomo pomagali ustvariti načrt stroškov za izdelavo spletnih strani.

Kakšno spletno stran potrebujete

Koliko stane izdelava preproste spletne strani

Pri izdelavi spletne strani gre lahko za preprosto “vizitko” oz “one page” spletno stran, kjer so vsi podatki zbrani na domači strani (home page), s pomočjo menija pa se uporabnik pomika po vsebini gor in dol. Za mnoga podjetja je to dovolj iz vidika informacije. Slabost take spletne strani se pokaže, ko pride do optimizacije spletnih strani. Z eno samo stranjo je skoraj nemogoče uvrstiti strani na google iskalniku, za več kot eno ključno besedo. Prednost izdelave preproste “one page” spletne strani je v ceni, saj tako stran lahko dobite že za 150 €.

Koliko stane izdelava spletne strani

Največ podjetij potrebuje izdelavo spletnih strani s cca 5 podstranmi (kontakt, blog, storitve, o nas, …) in domačo stranjo. Taka spletna stran je vsebinsko dovolj obsežna in ima hkrati potencial za širjenje vsebine in optimizacijo. Cena take strani znaša nekje od 250 € dalje.

Koliko stane izdelava vrhunske spletne strani

Izdelava optimiziranih spletnih strani je nekoliko dražja. Gre v osnovi za izdelavo spletne strani, kot je opisana v zgornjem odstavku, s to razliko, da se v samem začetku osredotočimo na ključne besede na katere se podjetje želi uvrstiti. Izvedemo optimizacijo hitrosti in prilagodimo vsebino vseh strani skladno s ciljnimi ključnimi besedami.

Koliko stane izdelava spletne strani

Za izdelavo spletne strani najprej potrebujemo strežnik in domeno. Strežnik za domovanje spletne strani stane od 5 € na mesec dalje.

Domena spletne strani stane 12 € na leto.

Izdelava spletne strani je zasnovana na grafični predlogi, ki stane od 40 € dalje, potem pa je strošek še prilagoditev vsebine spletne strani, to je delo programerja oz. izdelovalca spletnih strani, ki obsega cca 10 ur, odvisno od primera, kar znese od 200 € dalje.

Preberite več o ceni posameznih elementov in možnostih v objavi; koliko stane izdelava spletne strani

Dodaj odgovor